Monday, December 22, 2008

Socialisering och julbak.

Igår var vi med om ett litet julmirakel här uppe på berget. Det kändes i alla fall lite surreallistiskt när Fårrden efter en del meck i "snöstorm" puttrade igång utan några större problem. Vi hade verkligen valt rätt dag för att byta batteri eller väderguden hade kanske valt rätt dag att ge oss 25 centimeter snö...

På väg hem från järnaffären där vi varit för att skaffa batteribytar-verktyg träffade vi en spännande man med två pudlar. Han började prata med oss när hundarna tyckte det var spännande att hälsa på de typer som var lika galna som de och tog sig ut idet vita kaoset. Snart hade han berättat halva historien om sitt liv. Allt från tiden som brandman i USA till att nu ha en av "internets populäraste hundar". Det kändes väldigt ovant och lite skrämmande till en början men när jag intalade mig själv att vi inte är i trångrövade sköt-dig-själv-Sverige längre blev det väldigt intressant. Det som fick oss att gå vidare var väl att hundarna blev rastlösa och om vi hade stått stilla en stund till hade vi snöat fast där vid vägkanten.

När vi var hemma satte vi igång med batteribytandet. Det var faktiskt väldigt rogivande att stå där och skruva i den paradoxalt nog lugna snöyran och lyssna på tystnaden. Ångrar nästan lite att motorintresset är så obefintligt för det verkar vara en ganska trevlig hobby annars om man skulle lägga ner tid och pengar på det.

En dam med vad jag tror är tysk brytning som bor granne med oss insisterade näst intill på att vi skulle ta vad som såg ut som ett par gula metallsnöskor från hennes skjul. De ska tydligen vara bra för att få grepp om man slirat fast med bilen. Hon behövde inte de inte själv längre efter som hon skaffat sig en fyrhjulsdriven bil. En äldre man som bor i ett gult hus några meter högre upp på berget dök även upp och hjälpte oss mecka lite tills Fårrden spann som en katt.
Två personer som förtjänar lite svenskt julbak. Hoppas bara att lussekatterna vi bakade idag är bra representanter för det svenska julbaket. Annars får vi väl äta upp alla själva.

Förutom lussekatter har det blivit egna köttbullar och en whiskyfruktkaka ikväll. Allt detta tog längre tid än planerat så det var nog tur att vi beställde en hemkörd All-dressed från Dinos som ligger en minuts bilfärd härifrån.

Klockan är nu över tolv och jag är lite sned på att jag måste upp imorgon för jag trivs väldigt bra just nu. Sitter i MLIs morgonrock efter ett varmt bad och lyssnar på Tomas Andersson Wij. Det är i alla fall bara en arbetsdag kvar tills julledigheten och två dagar kvar till jul. Galet...

Ha det fint!

Jorden runt på 80 Apor.

1 comment:

Anonymous said...

Åh ni kommer att ha en alldeles snöig och underbar jul! Kram på er!